Güncel Haberler

İstanbul’da Nil virüsü teşhisi konuldu ve Bodrum’da tatil yaptı – Son Dakika Türkiye Haberleri

İstanbul’da Batı Nil virüsü teşhisi konulan bir kişi Bodrum’a tatile gitti. Muğla İl Sağlık Müdürlüğü ise sorunla ilgili uyarıda bulundu.

Muğla Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul’da Batı Nil Virüsü (WNV) tanısı konulan bir kişinin Bodrum’da tatilde olduğu ortaya çıktı.

Bodrum Olayına göre; Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tespit edilen Batı Nil Virüsü (BNV) vakasına ilişkin yürütülen kimlik çalışmalarının ardından vakayla bağlantılı olabilecek adresler belirlendi. İstanbul dışında 2-5 Ağustos 2024 tarihleri ​​arasında ailesiyle birlikte Bodrum Mumcular Yolu üzerindeki Bodrum Park Resort Otel’de konaklayan ve 6-8 Ağustos 2024 tarihleri ​​arasında mavi yolculuk etkinliğine katılan bir kişinin 08.19’dan itibaren semptom gösterdiği bildirildi. . 2024.

Bu kişiden alınan örnekler Ankara Referans Laboratuvarı’na gönderilmiş olup, 27.08.2024 tarihli kan örneğinde, 28.08.2024 tarihli idrar örneğinde PCR sonuçları “pozitif” olarak tespit edilmiştir.

BNV’nin kuluçka süresi 3 ile 14 gün arasında değişmektedir. Bu nedenle vakanın temas ettiği bölgedeki otel ve diğer konaklama tesislerinde temas takibinin hızlandırılması ve gerekli çevresel tedbirlerin alınması gerekiyor.

Halk sağlığının korunması açısından bölgedeki sağlık kurumları ve personelinin ateş, baş ağrısı, halsizlik, karın ağrısı, bulantı-kusma, ishal gibi semptomlarla başvuran hastalarda BNV’den şüphelenmesi gerekmektedir.

“Bakanlığımızın BNV Kılavuzu doğrultusunda gerekli tüm prosedürlerin yerine getirilmesi ve en kısa sürede yönetimimizle iletişime geçilmesi büyük önem taşıyor.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu