Güncel Haberler

Kırıkkale’de süper meyve hasadı: Kilosu 200 lira – Son Dakika Hayat Haberleri

Kırıkkaleİlçenin Yahşihan ilçesine bağlı Bedesten köyünde çiftçi olan Haydar Gümüşbaş, ilk kez yetiştirdiği aronyanın hasadına başladı. Dünya çapında “süper meyve” olarak bilinen bu meyve, şifalı bitkiler sınıfına girmektedir. Birçok hastalığa karşı koruyucu özelliğiyle de biliniyor. Aronia bağışıklık sistemini güçlendirir ve her şeyden önce vitamin ve antioksidanlar açısından zengin olduğu için kalp sağlığını destekler. Hem taze tüketim hem de ilaç sektöründe kullanımıyla dikkat çeken aronyanın kilosu 200 TL’den satılıyor.

Haydar Gümüşbaş, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez gerçekleştirilen aronia hasadında yaklaşık 7 ton ürün elde ettiğini belirtti. Aronya’nın bir kısmını perakende olarak sattıklarını anlatan Gümüşbaş, şöyle konuştu: “Aronia tıbbi ve aromatik özellikleriyle bilinen bir meyvedir. Özellikle diyabet ve kanser hastalarımız yoğun ilgi gösteriyor. “Talep olması halinde toptan alıcılarımıza kurutulmuş aronia da göndereceğiz.” dedi.

Türkiye’de henüz yaygın olmayan bu meyvenin yoğun olarak Marmara Bölgesi’nde yetiştirildiğini belirten Gümüşbaş, şöyle konuştu: “İç Anadolu’da pek fazla yok, Kırıkkale’de bu işi yapan tek kişi benim. Onun dışında” Ayrıca ürünümüzün tanıtımını da yapıyoruz.” İnsanlara faydalarını anlatmaya çalışıyoruz, şu anda müşterilerimize kilogramla gönderiyoruz” dedi.

Gümüşbaş, Kırıkkale’de tanıtım amaçlı 1 kilo aronia meyvesini 200 TL’ye satışa çıkardığını, kuru meyvenin fiyatının ise henüz belirlenmediğini belirterek, şöyle konuştu: “İnternet satış fiyatları 300-350 TL arasında değişiyor ama Promosyon amaçlı olarak daha düşük bir fiyata sunacağız.” .

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu